Компютри втора ръка - магазин София

Често задавани въпроси

 

 

1. За кои случай е подходяща компютърната техника втора употреба?

2. Защо марков компютър втора употреба?

3. Защо да купя от вашата фирма?

4. Запечатвате ли компютрите с гаранционни лепенки?

5. Ще има ли инсталирана операционна система на Microsoft на компютъра, които ще купя?

6. Какво е работното ви време?

7. Къде и как да изтегля драйвери ?

- За техника произведена от DELL.

- За техника произведена от IBM / LENOVO.

- За техника произведена от FUJITSU-SIEMENS.

8. В драйверите, които ми дадохте/изтеглих от Интернет/ няма изпълним файл (SETUP.EXE) какво да направя?

 

 

1. За кои случай е подходяща компютърната техника втора употреба?

Компютърната техника, която предлагаме може да свърши работа навсякъде, но най-често се купува за:  магазини, складове, офиси, производствени цели, втори компютър за вкъщи, за учебни заведения, за дарения и т.н.
Мит е, че употребяваната компютърна техника се купува само при липса на средства. Напротив, голяма част от продаваната от нас техника отива в големи и стабилни фирми и организации, които са я избрали заради надежността и качеството, а не само заради приемливата цена.

Към списъка с въпроси

 

 

 

2. Защо марков компютър втора употреба?

- Компютрите втора употреба, които се предлагат на нашия пазар, са произведени от световно известни фирми като IBM, COMPAQ, DELL, HP. Тези фирми са извоювали доверието на клиентите си по цял свят с качеството и безпроблемната работа на произведените от тях компютри. Не случайно тези фирми доминират на
пазарите в САЩ, Канада и Западна Европа.

- Марковите компютри се произвеждат в големи количества, което позволява да се инвестира в проучвания на съвместимостта на компонентите, стабилната работа, ниски нива на шума, доброто охлаждане и т.н.

- Компютрите, които продаваме се изкупуват от големи фирми в САЩ и Западна Европа. В тези фирми се държи изключително на качеството на компютърната техника и се полагат големи грижи за тяхната профилактика и опазване.

- Марковите компютрите втора употреба са с много приемлива цена, а могат да свършат всичко, което се иска от един персонален компютър. В същото време са безшумни и изключително стабилни. Помислете нужно ли е да купите машина за 600 лева, когато и такава за 150-200 лева върши всичко от което имате нужда.

- Разгледани като инвестиция компютрите втора употреба са много по-изгодна сделка. Ако купите един нов компютър за 700 лева сега, след година той ще струва само около 300-400 лева, а компютър втора употреба за 150-200 лева, след същия период ще струва най-малко 100-150 лева. 300 лева спад в цената на нов срещу срещу 50 лева за компютър втора употреба. Тази разлика се дължи на факта, че спада на цените при компютрите е най-голям при най-съвременните за момента машини.

Към списъка с въпроси

 

3. Защо да купя от вашата фирма?

В нашата фирма има два основни приоритета:

A. Качеството на продаваната техника

- Преди продажба, всяка компютърна система минава пълни тестове. Това изключва напълно възможността да закупите техника с дефекти. Политиката на фирмата е да се предлага компютърна техника с най-добро качество. Доказателство за това е, че през изминалите 10 години са ни върнати за ремонт само ПО-МАЛКО ОТ ПОЛОВИН ПРОЦЕНТ от системите, които сме продали. Сигурни сме, че с такова постижение могат да се похвалят много малко конкурентни фирми. Световната статистика показва, че средната стойност е около 12 процента.

B. Честността към клиента

- Никога няма да Ви заблудим или да Ви продадем компютър за който не сме сигурни, че работи перфектно. От нас няма да купите система с неясен произход, некачествени компоненти, овърклокнат процесор, хард диск с лоши сектори и т.н. При нас никога няма да бъдете подведени да закупите нещо от което нямате нужда или няма да Ви върши работа. Не сме от типа фирми за които продажбата е единствената цел.

Към списъка с въпроси

 

 

 

4. Запечатвате ли компютрите с гаранционни лепенки?

Не. Серийните номера на компонентите се вписват в база данни, това ни позволява да продаваме компютрите без досадните гаранционни лепенки. Глупаво е да караме клиентите си да идват до фирмата за всяка смяна или добавяне на компонент.Не се отнася за лаптоп системите, които се запечатват с гаранционни лепенки.

 

 

Към списъка с въпроси

 

 

 

5. Ще има ли инсталирана операционна система на Microsoft на компютъра, които ще купя?

С повечето компютри и лаптопи втора ръка можете да закупите лицензна операционна система на преференциални цени. Повече можете да прочетете ТУК.

Операционните системи Windows (XP, VISTA, 7, 8) не са безплатни и инсталирането и използването на тяхни нелицензирани копия се преследва от закона. Във фирмата ни НЕ предлагаме пиратски софтуер.

Към списъка с въпроси

6. Какво е работното ви време?

 

Понеделник – петък

от 10.00 ч. до 18.00 ч.

Събота и неделя - почивни дни
Към списъка с въпроси

Сподели

Did you enjoy this post? Why not leave a comment below and continue the conversation, or subscribe to my feed and get articles like this delivered automatically to your feed reader.

Comments

Все още няма коментари.

Нямате право да публикувате коментари в момента.