Lenovo завладява и пазара на компютри в Щатите

Lenovo

Продажбите на Apple в Щатите вървят добре и количествата продадените лаптопи и компютри произведени от компанията се увеличават.

Това, обаче, се оказва недостатъчно, за да може Apple да запази третото място в класацията за продажби на компютри и лаптопи в САЩ. Според проучване на IDC, световният лидер в бизнеса Lenovo е успял да измести Apple и да се качи една позиция нагоре. На второ място е DELL, а първенец по продажби в Щатите е HP.

Източник: Tehnocafe.com

Сподели

Отново добро тримесечие за LENOVO

lenovo-earnings
Китайският гигант LENOVO отново изненада приятно инвеститорите. Печалбите за последното тримесечие на 2013 са с 30% повече от тези за тримесечието година по-рано. 2013 година беше изключително успешна за китайците. Освен, че са тоталният номер 1 в производството на маркови настолни компютри и лаптопи, Lenovo постигат огромен ръст при смартфоните, таблетите и сървърите от нисък клас.

 

Lenovo купуват част от бизнеса на IBM… пак

lenovo_2797959b

След като през 2005 купиха PC подразделението на американския гигант IBM, сега Леново си напазаруваха и част от производството на сървъри на IBM.
Сделката е на стойност над 2 милиарда долара, като по-голямата част китайците ще платят в брой, а останалата със свои акции.
Купувайки още едно „парче“ от бизнеса на IBM, китайците все повече притискат конкурентите си от DELL и Hewlett-Packard.
Според анализаторите, причината за тази сделка е желанието на Lenovo да се наложат тотално в бизнеса с нисък клас сървъри в Китай – пазар за който всички IT компании мечтаят.